Duurzaam leegruimen woning

Duurzaam leegruimen van een woning

Hergebruik van goederen: Heeft u spullen die makkelijk kunnen worden doorverkocht, dan bieden wij u daarvoor een bescheiden overnamebod. Dat bedrag zal in mindering worden gebracht op de totale kosten van uw woningontruiming. 

De Huizenruimer gelooft niet in afval en grofvuil. Wij geven uw inboedel graag een tweede kans. Bij een woningontruiming worden vaak veel spullen weggegooid. Dat is zonde en bovendien slecht voor het milieu.  Daarom streven wij ernaar om zoveel mogelijk spullen een nieuwe bestemming te geven, daarvoor hebben wij contacten met meerdere goede doelen instellingen en Kringlooporganisaties in de regio! Op die manier proberen we verspilling zoveel mogelijk tegen te gaan.

Heeft u familie of vrienden die u blij kunt maken met gebruikte  spullen, dan helpen wij u graag met het vervoer als u daar zelf geen mogelijkheden voor heeft.

Goederen die kapot of niet meer bruikbaar zijn, worden op een duurzame manier verwerkt door onze gecertificeerde partnerbedrijven.

Bij iedere ontruiming blijven spullen over waar geen bestemming voor is. Door van tevoren papier, glas, kleding, chemisch afval, voedingsmiddelen, elektrische apparaten en metaal  eruit te halen maken wij alvast een eerste duurzame selectie. Voedingsmiddelen die langer houdbaar zijn brengen wij naar de lokale voedselbank! Kleding gaat in de verzamelbakken van het Leger des Heils. Glas, papier en karton in de daarvoor bestemde bakken.  

Afval dat daarna overblijft, zoals tapijt, laminaat,vinyl,  meubelplaat, kapotte of beschadigde meubels, hout, hard plastic voorwerpen, kapot aardewerk, gebruikte matrassen etc. gaan naar Renewi, waar 89% van het afval wordt gerecycled of gebruikt voor energiewinning.

Wij volgen de ontwikkelingen op het gebied van duurzame afvalverwerking nauwlettend, zodat we dit optimaal kunnen inzetten bij een ontruiming.

Om de ontruiming zo efficiënt mogelijk uit te voeren laten wij grotere hoeveelheden afval, bij voorkeur, op locatie ophalen! 

Gedurende een aantal uren staat het grofvuil op een parkeerplaats of oprit tot het wordt opgehaald. Wanneer u daar bezwaar tegen heeft, brengen wij het afval met onze bedrijfsbus naar Renewi.

Op die manier werken wij aan het duurzaam afvoeren van uw afval en grofvuil.