WONINGONTRUIMING

Woningontruiming Den haag

WONINGONTRUIMING NA OVERLIJDEN

Wanneer een dierbaar overlijdt, komen er als nabestaande tal van zaken op uw pad die gepland moeten worden. Terwijl de aanvankelijke focus ligt op het organiseren van de uitvaart, krijgt u al snel met andere vraagstukken te maken. Een van deze uitdagingen is het omgaan met de nalatenschap van de overledene, waarbij vaak een huis vol persoonlijke bezittingen achterblijft. De nabestaanden dragen dan de verantwoordelijkheid om het huis van de overledene te ontruimen, bijvoorbeeld om de woning verkoopklaar te maken bij een koophuis of om het huurhuis leeg en in bezemschone staat op te leveren aan de verhuurder.

In deze zware periode kan het heel prettig zijn om de juiste ondersteuning te ontvangen van een betrouwbare, discrete en professionele woningontruimer. Een gekwalificeerde woningontruimer kan u ontzorgen en begeleiden bij het hele proces. Het gaat niet alleen om het fysiek leegmaken van de woning, maar ook om het respectvol omgaan met de persoonlijke spullen van de overledene en ondersteunen van de nabestaanden met praktische hulp bij een woningontruiming.

Wij begrijpen dat elke ontruiming uniek is en dat vraagt ​​om een ​​persoonlijke benadering. Wij kunnen u helpen bij het verzamelen van waardevolle bezittingen, het veilig opslaan van papieren documenten en het afvoeren van overige items op een milieuvriendelijke manier. Bovendien kunnen wij u adviseren over eventuele waardevolle goederen die geveild kunnen worden of geschikt zijn voor een schenking aan een goed doel.

Tijdens het hele proces van woningontruiming is discretie van het grootste belang. De Huizenruimer zal met uiterste zorg en respect omgaan met de persoonlijke levenssfeer en zal alle werkzaamheden op een discrete wijze uitvoeren, zodat u zich kunt richten op de verwerking van uw verlies.

Kortom, het inhuren van De Huizenruimer biedt u de nodige rust en ondersteuning tijdens deze zware periode. Met onze expertise kunnen wij u helpen bij het ontruimen van uw woning op een professionele en respectvolle manier.

SORTEREN EN KLAAR ZETTEN

Bij aanvang van de woningontruiming beginnen wij met sorteren van de inboedel. Persoonlijke en waardevolle spullen bewaren we apart. Nadat spullen zijn ingepakt, brengen wij bruikbare spullen naar goede doelen, zoals stichting Perspectief, Leger des Heils en Rataplan. Papier, glas en metaal brengen wij gescheiden weg! Wat uiteindelijk overblijft gaat naar een Renewi. Renewi recycled 89% van het afval, ook gebruiken ze een deel voor energieherwinning.

VERWIJDEREN VAN VLOERBEDEKKING EN MEER

Zodra de woning leeg is, kunnen wij vloerbedekking, behang, schrootjes, planken, inbouwkasten,  verlaagde plafonds, opbouw elektra, badkamers, keukens etc. professioneel verwijderen.
Soms is dat nodig om een woning aantrekkelijker te maken voor de verkoop. Uw makelaar zal u daarin adviseren.
Bij een huurwoning heeft de verhuurder  of woningbouwvereniging meestal een pakket van eisen voor de oplevering. Wij adviseren om voor de ontruiming een voorinspectie door de verhuurder te laten doen.                        

BEZEMSCHOON OPLEVEREN

Bij de afronding van de woningontruiming, richten we ons op een nette oplevering. Spijkers en schroeven verwijderen we. Gordijnen en andere raambekleding halen we eraf.
Keuken, toilet en badkamer worden gereinigd en de woning wordt bezemschoon en opgeruimd opgeleverd.
Het is ook mogelijk om alleen specifieke onderdelen van woningontruiming door ons te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld alleen vloerbedekking verwijderen! Wij zijn daarin heel flexibel. U bepaalt welke diensten u afneemt!   

Woningontruiming vergt veel arbeid. Houdt u er daarom rekening mee dat wij tijd nodig hebben om alles netjes voor u uit te voeren. Kleine woningen, zoals seniorenwoningen kunnen wij meestal binnen 1 dag klaar hebben. Met grotere woningen zijn wij vaak meerdere dagen bezig. Daarom plannen wij altijd van tevoren een vrijblijvende bezichtiging voor in zodat wij een goede inschatting kunnen maken van de werkzaamheden. Op basis van dit bezoek ontvangt u van ons een offerte op maat. 

woningontruiming

Bezemschoon opleveren:

Een woning bezemschoon opleveren, wat is dat eigenlijk? Woningbouwverenigingen eisen dat de gehuurde woning in dezelfde staat wordt terug gebracht als bij de start van de huurperiode. Dat betekent zonder meubels, vloerbedekking, gordijnen, lampen, planken, schrootjes, verlaagde plafonds en meer. Kortom alles wat tijdens de huurperiode is aangebracht moet worden verwijderd of hersteld. Bezemschoon houdt in dat alle werkzaamheden zijn uitgevoerd om de woning in de oude staat terug te brengen, dat sanitair ruimtes en keuken zijn schoongemaakt, alles is opgeruimd en de woning is aangeveegd. Eventueel kunnen wij ook grondiger schoonmaakwerk voor u doen! Woningontruiming Den Haag, Woningontruiming Westland, woningontruiming Delfland en Woningontruiming Rijnmond. Hier kunt u contact met ons opnemen.